Wapiti

De kracht van Vriendschap


Geplande
Opleidingen en workshops


die richting en begeleiding geven 
bij persoonlijke groei en bewustwording

Elke opleiding is erop gericht om jezelf op een ander en dieper niveau te leren kennen, waardoor je gaat beseffen dat alles nodig was wat plaatsvond en je veel meer ´in huis hebt´ dan waar je gebruik van maakt. Afgescheiden delen van jezelf gaan we ´op schoot´ nemen om zo gaandeweg de Eenheid te herstellen en de vreugde van het leven te ervaren die in elk avontuur ligt opgeslagen. Door het verleden in het Nu te betrekken zal elk hartsverlangen een toekomst krijgen in een vrije liefdevolle wereld, waar gelijkgestemden elkaar inspireren om te groeien. 

Onze unieke waarheid,
en eigen wijsheden,
liggen verhuld in meeslepende reisverslagen,
die spreken over persoonlijke inspanningen,
en vertellen waartoe we in staat zijn.

Elke opleiding haalt ervaringen naar boven,
die zich versmelten met nieuwe avonturen,
waardoor de lessen die zij bevatten vrijkomen,
en ons levenswerk bestaansrecht geven.

Wapiti
verzorgt opleidingen vanuit het sjamanisme:Voorjaar 2019

Dromen analyseren
op zaterdag 12/1, 9/2, 9/3, 6/4 en 4/5
van 10.30 tot 17 uur.

Najaar 2018


Mannencirkels
op vrijdagavond 14/9, 12/10, 9/11 en 7/12

Als ik luister

wil ik horen,

om te verstaan.


Elk verhaal is een spiegel, 

die je uitnodigt

te kijken

en te zien wat wordt bedoeld.

Wapiti beoogt mannen te verenigen om alle mannelijke aspecten in ere te kunnen herstellen, in ieder geval die binnen in onszelf zodat we vrede kunnen stichten in de oudste strijd der mensheid; de strijd tussen ‘man’ en ‘vrouw’. Deze vrede zal rust brengen en ruimte geven om man en vrouw te verenigen. De natuurlijke kracht van een vrouw is dat zij openstaat voor vernieuwing en daarvoor persoonlijke groei en bewustwording nastreeft. Dit is niet vreemd omdat ‘Het willen leren’ een vrouwelijk aspect is van het leven. Vrouwen zijn van nature bereid om zich open te stellen om te vernieuwen en om ervaringen te delen. Mannen zitten vaak vast in onbewuste oude patronen die het hun niet toestaan om de controle te verliezen; zeker niet bij de gedachte alleen al om het niet meer te weten. Een man dient te leiden en heeft daardoor vaak een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Wapiti beoogt mannen te bevestigen in hun ‘Zijn’ en vanuit vriendschap het vertrouwen te geven dat de krijger in hen niet langer hoeft te gehoorzamen aan eeuwenoude patronen die niet meer van deze tijd zijn.

Graag wil ik mijn ervaringen delen om veiligheid en houvast te scheppen in de hectiek van alledag. Het leven zelf heeft me doen inzien dat ik zonder veiligheid op de vlucht blijf voor de angsten binnen in mezelf. Ik heb aan den lijve mogen ondervinden dat de grootste vijand binnen in ons schuilt. De natuur schonk me de veiligheid en het vertrouwen om het leven te zien als een natuurlijke kringloop van beweging en verandering, waarin ik als individu deel uitmaak. Dit gevoel wil ik uitdragen en doorgeven aan hen, die op zoek zijn naar veiligheid en vertrouwen om in vrijheid te kunnen leven.

Vrienden spreken doorgaans af op plaatsen die gangbaar en bekend zijn om hun vriendschap te versterken. 

Deze Mannencirkels trachten op een andere, op een meer diepgaandere manier een band te smeden die mannen verenigt. Deze samenkomsten beoogt een veiligheid te bieden waarin vriendschap het vertrouwen geeft om jezelf te kunnen zijn. Hierdoor leer je te zeggen wat op het Hart ligt zonder je te verschuilen achter maskers die jouw schoonheid verbergt.
Ware vriendschap stelt prijs op verschillen en is uitnodigend naar de ervaringen en meningen van anderen.

Ik ben een man,

maar wie ben ik?

en wat ben ik?

Ik kijk ernaar uit je te mogen begroeten op vrijdagavond 

14 september, 12 oktober, 9 november en 7 december

bij de Tipi op het adres dat je krijgt bij aanmelding.


Vanaf 19.00 uur ben je welkom aan de Tipi, waar een Vuur zal branden. 

Deze ontmoeting zal in een ontspannen sfeer plaatsvinden, 

waarbij niets moet en aan elk idee of wens aandacht wordt gegeven. 

Bij elke mannencirkel staat een thema centraal die voor iedereen herkenbaar is en uit het dagelijks leven is gegrepen. 


Hoe kan ik me als man beter ontwikkelen en inzicht krijgen in 'mannenzaken', 

als bij en tussen mannen. 

De bijdage voor deze avond is 10 euro Dromen verklaren
op woensdagavond 26/9, 24/10, 21/11 en 12/12

Een droom komt uit,

zoals een bloem zich opent,
elke ochtend weer,
om het meesterwerk te tonen,
vervaardigd door de meester zelf,
gesigneerd met jouw naam.

Dromen zijn een manier om problemen te verwerken die je overdag ervaart. Ze leren je ook omgaan met nieuwe ervaringen. Ontdek hoe je de symbolen in je dromen herkent en hoe symbolen verborgen boodschappen kunnen onthullen. Elke woensdagavond gaan we op onderzoek naar de boodschappen die ons uit liefde worden geschonken.

Het analyseren van dromen is een fascinerend proces dat veel onthult over je gedachten, gevoelens en de relatie met jezelf en anderen. Een droom is een weerspiegeling van je gedachten en de wereld om je heen. Het toont beelden en gevoelens over wat er is gebeurd, wat er gaat gebeuren en wat er zou kunnen gebeuren. Dromen laten onze wensen, verwachtingen en ambities zien. Als we dromen, zoeken we onbewust naar antwoorden en oplossingen voor alledaagse problemen. Als we geluk hebben kunnen we zelfs in de toekomst reizen en krijgen we een glimp te zien aan de andere kant van onze horizon. Dromen zijn kleurrijk, informatief, vergezocht en soms volkomen belachelijk, doch deze informatie voegt een extra dimensie toe aan onze bewuste, wakkere leven. De informatie in onze dromen is vaak gecodeerd en lijkt daardoor verwarrend. Als we de informatie letterlijk nemen onthullen we niet de volledige betekenis waardoor de ware boodschappen ons ontgaan.

Samen gaan we op een spirituele reis om jouw dromen inzichtelijk en begrijpelijk te maken. We gaan op ontdekking naar de symbolische betekenis van bijvoorbeeld dieren, voorwerpen en situaties van vliegen of van achtervolgingen. Hoe onwerkelijk dromen ook lijken, als ze eenmaal ontcijferd zijn geven ze antwoorden en lessen over onze gedachten en gevoelens in alledaagse situaties.

De magie van Dromen


Het analyseren van onze domen is een fascinerend proces dat veel onthult over onze gedachten, gevoelens, overtuigingen, vastgeroeste patronen en onze relatie met anderen. 

Een droom is een weerspiegeling van onze gedachten en de wereld om ons heen. 

Het toont beelden en gevoelens over wat er is gebeurd, wat er gaat gebeuren en wat er zou kunnen gebeuren. 

Dromen laten onze wensen, verwachtingen en ambities zien.


Dromen helpen je om jezelf beter te begrijpen.

De sleutel tot het verklaren van dromen is het bestuderen van details,

want alles heeft een betekenis.


Je begrijpt jezelf,

als je jouw dromen begrijpt.

Onthul de geheimen van je onderbewustzijn en

ontdek de ware betekenis van de tekens en symbolen in je dromen.

Praktisch

De workshop gaat door op de avond van:

woensdag 26 september, 24 oktober, 21 november en 12 december


Elke avond van 19 tot ongeveer 21.30 uur


Kostprijs van de gehele workshop is 140 euro

Bij de workshop is een compleet droom-woordenboekwerk


Deze 4 daagse workshop is een aaneengesloten geheel.

De avonden kunnen niet apart gevolgd worden.

Opleiding sjamanisme
op zaterdag 22/9, 20/10, 17/11 en 15/12

Het leven is onbegrijpelijk,
als je bedenkt
dat geboorte voortkomt uit de dood,
omdat je daar alles verliest wat je beperkt
en jij opnieuw verschijnt met niets,
gedagen door alleen jouw kracht.  

Het sjamanisme is een wereld die spreekt en werkt met onzichtbare krachten uit onbekende dimensies. Hierdoor ga je met andere ogen naar je verleden kijken, waardoor je de reden gaat begrijpen van je bestaan op Aarde. Deze hernieuwde visie zal zin geven aan al de oordelen van onzin. De toekomst is de Bron van inspiratie, die het verleden aandacht geeft, zodat je in het heden deze bestemming kunt vormgeven. Gedurende de vier dagen zullen veel verwarrende en onverteerde ervaringen de revue passeren om ze nader te onderzoeken, waardoor je hun lessen kunt gaan begrijpen. Gaandeweg word je bedreven in het ontrafelen van verwarring en herwin je jouw vrijheid. Je gaat je vele ongewone en onzichtbare fenomenen bewust worden, waardoor het leven op Moeder Aarde de vreugde gaat geven die je zal inspireren om je ware Zelf te kunnen zijn. Deze opleiding leert je om jezelf lief te hebben en toont je de vele wegen daar naartoe. 

Deze opleiding is gericht op bewustwording, door de natuurlijke wereld te spiegelen aan het dagelijks leven en door de lessen te ontvangen van de symboliek van elk natuurverschijnsel. Door je bewust te worden wie je nu bent kun je veranderen naar de persoon die je verlangt te zijn. Het sjamanisme is een wereld die spreekt en die werkt met onzichtbare krachten uit onbekende dimensies. Deze dimensies vinden we terug in de natuur met al haar verschijnselen. Deze dimensies leven ook in jou, waardoor de natuur de veiligheid biedt om jezelf te kunnen zijn. Zij oordeelt niet, heeft lief en zal je onbaatzuchtig bijstaan op de momenten dat je er om vraagt. Door de natuur te bestuderen word je jouw grote potentieel aan talenten bewust en ben je in staat om met andere ogen naar jezelf, de natuur en naar de wereld te kijken. Hierdoor zul je met andere ogen naar je oude leven kijken en de reden gaan begrijpen van je bestaan op Aarde. De begeleiding is erop gericht om patronen, die je beperken, te doorbreken, zodat de dingen die dwars zitten op kunnen lossen en de weg vrij wordt om je talenten te ontdekken en te gebruiken. Om het proces van bewustwording van elk individu te respecteren, zal elke opleidingsdag in rust en harmonie verlopen, waardoor je de uitnodigingen uit die andere dimensies gaat opmerken in je innerlijke en vaak moeilijk te begrijpen belevingswereld. Je gaat een motivatie voelen oplaaien die je bij de zingeving der dingen en bij je bestemming zal brengen. Door middel van rituelen, oefeningen, trancereizen, healingsessies, zuiveringen, activiteiten en gesprekken ga je jouw unieke talenten en kwaliteiten in beeld krijgen, waardoor je ze dagelijks kunt toepassen en kunt verfijnen.

Om het proces van bewustwording van elk individu te respecteren, zal alles in rust en harmonie verlopen waardoor je de uitnodigingen uit de andere dimensies gaat voelen in je innerlijke en vaak moeilijk te begrijpen belevingswereld. Je gaat een motivatie voelen oplaaien die je bij de zingeving der dingen brengt waardoor het bereiken van je bestemming een kwestie van tijd is.

Door middel van oefeningen, trancereizen, healingsessies, zuiveringen, activiteiten en gesprekken gaan we ons onze talenten en kwaliteiten bewust worden .

Op de tweede dag is er een medicijnwandeling, waarbij we ons fysiek gaan verbinden met de spirits van de natuurlijke wereld.

Op de vierde dag is er een kleine Zweethut-ceremonie om ons te zuiveren van lasten.

Deze basisopleiding geeft een zekere diepgang, die goed te begrijpen en te hanteren is. Er zal een nieuwe wereld open gaan door de symboliek van vele natuurlijke fenomenen, die deel uitmaken van jouw menselijke natuur.

Alles wat er plaatsvindt zal het respect krijgen dat het verdient, waardoor je jezelf gaat begrijpen en respecteren.

Wat leer je:


 - De kracht van verwantschap - de kracht van een groep.

 - Jezelf kennen op andere bewustzijnsniveaus.

 - je balans te herstellen/op krachten te komen en verwarrende situaties te ontrafelen.  

 - Raad/advies/begeleiding te ontvangen……te luisteren….dus ook te spreken.

 - De diversiteit aan talenten van je wezenlijke natuur herkennen.

 - Hoe je met krachtdieren kan communiceren.

 - Een relatie/hartsverbinding op te bouwen met jezelf, je gidsen en anderen.

 - Principes van Healing.

 - Innerlijk reizen om kracht en antwoorden te vergaren voor jezelf.

 - De kracht van rituelen.

 - Eigen ervaringen delen, als leidraad voor zelfinzicht.

Praktisch


De vier opleidingsdagen gaan door op:

zaterdag 22 september 2018,

zaterdag 20 oktober 2018,

zaterdag 17 november  2018, 

en op zaterdag 15 december 2018.


Elke dag van 10 uur tot 17 uur

bij de Tipi in Buggenhout (adres volgt na inschrijving).


De kostprijs is 360 euro.

Open je Hart
de weg van de Krijger, die zijn zachte kracht ontdekt
op woensdagavond 12/9, 10/10, 14/11 en 19/12

Je bent ongekend krachtig.

Jouw kracht heeft het genezend vermogen om jezelf en anderen te begeleiden in het proces van zelfverwezenlijking. Accepteer je gaven want ze behoren alleen jou toe. Op het moment dat je jezelf toestaat om uniek te zijn, zal elk gevecht daaromtrent wegvallen en zal elke emotie de sleutel zijn tot zelfbevrijding en het Hart vullen met vreugde.

Tijdens deze drie avonden richten we ons op jouw talenten en kwaliteiten. Hierdoor ga je jouw unieke kracht voelen die zwaarwegende problemen relativeert. Je gaat een soort vrijheid voelen die vreugde terugbrengt en het leven weer omarmt als een paradijs vol ontdekkingen. Een angst zal niet meer angstaanjagend zijn en teleurstellingen zullen niet langer je leven bepalen.

We gaan werken met de dieren via de Medicijnkaarten en 

met de spirituele lessen van de indiaanse volkeren via de Moeder Aardekaarten.


Deze avonden brengen je terug bij jouw ware essentie, om van daaruit te ervaren hoe het voelt om als vrij mens een eigen invulling te geven aan het leven en in elke situatie je eigenheid te ontplooien.


De drie avonden zijn apart te volgen, maar het zal ook een proces naar transformatie zijn als je de drie avonden volgt.


Elke avond zitten we rond het Vuur in de Tipi om ons met zijn spirit te verbinden, 

waardoor we ons zijn kracht zullen herinneren op de momenten dat koude ons overmand.

Deze 3 avonden gaan door op woensdag 18 april, 23 mei en 20 juni

van 19 tot ongeveer 21.30 uur.


Plaats: In de Tipi te Buggenhout. Het adres volgt na inschrijving.

Kostprijs: 25 euro per avond.Inspiratiedagen
op zondagmiddag 23/9, 21/10, 18/11 en 16/12
samen, 
creëren we een veiligheid
die vertrouwen biedt je Hart te openen,
om het denken en het voelen in balans te brengen,
zodat jij de kracht gaat ervaren
die achter elke emotie schuilgaat.

Veranderen is ingewikkeld en vaak erg verwarrend. Inspiratie zorgt ervoor dat we andere en nieuwe inzichten krijgen om ons te vernieuwen. Elk doel, elke stap daar naartoe en elke keuze op die weg worden bepaald in onze gedachten, voor dat we ons gedrag daarop afstemmen. Hierdoor kan een intentie, voorgevoel of eerste ingeving verwateren door de gesprekken in het hoofd, die rekening willen houden met anderen en die liever willen vasthouden aan oude vertrouwde gewoontes. Maar als we veranderen van inzicht waardoor we zelf willen veranderen, hoe komt het dan toch dat we op weerstand stuiten? Waar komen de angsten vandaan om ook werkelijk te veranderen? Het vergt moed om aan een persoonlijk transformatieproces te beginnen, maar het vergt nog meer moed en doorzettingsvermogen om nieuw gedrag en een nieuwe visie in praktijk te brengen. De ‘Inspiratiedagen’ zijn een bijeenkomst van mensen die een gelijkgestemd doel nastreven en die gelijkwaardig het pad van bewustwording bewandelen. Elke maand komen we op een zondagmiddag gedurende 5 maanden samen, om ervaringen uit te wisselen die inspirerend zijn voor onze persoonlijke vraagstukken. Elke aanwezige is vrij om een vraagstuk of een struikelblok bespreekbaar te stellen, waardoor we gaan zien wat we eerder niet zagen en bevestiging krijgen dat we op de goede weg zijn.

Dit zijn de onderwerpen die we gaan behandelen , in deze volgorde de komende 5 bijeenkomsten:VERANDEREN, HOE DOE JE DAT?

Veranderen is misschien wel het moeilijkste in ons leven, omdat het een overgang is van oude, bekende gedragingen naar een nieuwe, onbekende manier van leven wat gepaard gaat met angsten. Maar hoe doe je dat, als de patronen waarin we vast zitten sterker zijn dan onze wil om te veranderen? Door stil te staan bij dit onderwerp opent zich een wereld binnen in jezelf met nieuwe mogelijkheden, waarin we bewust worden wat er ons ontgaat en wat ons beperkt in onze bewegingsvrijheid.

OMGAAN MET VERLIES

Afscheid nemen kennen we allemaal. Verlies is een persoonlijke aangelegenheid die voor ieder mens een andere beleving geeft. Hierdoor wordt er ook verschillende mee omgegaan. Verlies en afscheid gaan samen als het om een hartsaangelegenheid gaat, maar hoe draag ik dat verdriet, als het zo moeilijk bespreekbaar is? Door ons in dit onderwerp te verdiepen gaan we begrijpen hoe wij zelf omgaan met emoties en deze delen van onszelf verwerken in het dagelijkse leven.

LEVEN MET ANGST

Angst is een verzameling voor emoties en gedachten, die zo beklemmend werken, dat we als het ware worden ‘gedwongen’ om te vluchten of te strijden. Elke angst leidt een eigen leven, omdat dat fenomeen nooit eerder echt bespreekbaar was of op een nadere manier naar buiten mochten komen. Door samen in het fenomeen ‘Angst’ te stappen zal blijken, dat er in die duisternis van onwetendheid een weten ligt, die alleen voor jou is bestemd en die de weg zal openen om de angst angstvrij te maken.

EMOTIES HERKENNEN EN ERMEE OMGAAN

Emoties komen en gaan, onaangekondigd en doorgaans als we ze niet kunnen gebruiken. Door de toekomst te controleren, proberen we te voorkomen dat we verrast worden door emoties waar we geen raad mee weten. Deze bijeenkomst zal raad brengen door de openheid en de zin van het leven, waardoor emoties weer kunnen stromen als een leven gevend Vuur van bezieling, als vreugdevolle zingeving.

HET LEREN UITEN VAN GEVOELENS

Gevoelens zijn als het water, een onophoudelijke stroom van komen en gaan, die ons leven overspoelen met informatie waar we vaak geen weg mee weten. Gevoelens onder woorden brengen is ingewikkeld, moeilijk en ogenschijnlijk onmogelijk. Creativiteit zal in het middelpunt van deze bijeenkomst staan, zodat intuïtie en intuïtief leven weer betekenis gaan krijgen en het Hart weer vrij kan stromen.

PRAKTISCH:

- Dit nieuwe traject bestaat uit 4 bijeenkomsten, die eenmaal per maand plaatsvinden. Je mag je ook aanmelden voor een losse bijeenkomst.


- We komen samen op zondag middag 23/9, 21/10, 18/11 en 16/12

tussen 14.00 u en 17.00 u 

bij de Tipi in Buggenhout. Het adres volgt na inschrijving.- Maximum 10 deelnemers om de persoonlijke begeleiding te waarborgen.

Laat me weten als je aanwezig wil zijn.


- Bijdrage: 140 euro voor 4 opeenvolgende bijeenkomsten. 

       Een lossen bijeenkomst bedraagt 35 euro.


Tunkasila
pilamayaye
wicozanni wan
mayak´u ca
pilimayayelo

Grootvader
ik dank u
U, die mij het leven geeft
                                                                        ik dank u