Wapiti

De kracht van Vriendschap

Het Medicijnwiel


Zoals het leven bedoeld te zijn

De zin van dualiteit, als bron van nieuw leven


op zaterdag 8/2, 7/3, 4/4, 2/5 en 13/6

Toen jij werd geboren,
huilde je en de wereld was verheugd.
Leef je leven,
zodat als je sterft de wereld huilt en jij je verheugd.
-----Cherokee-----

Beweging is essentieel op de momenten dat je vast zit, gevangen tussen de angst van je overtuigingen en de vrijheid van je gevoelens. Het leven brengt je in situaties die je overvallen, die je niet zag aankomen waardoor je vastloopt omdat een antwoord of oplossing niet voorhanden is. Op deze momenten wordt je heen en weer geschud in het gevecht tussen denken en voelen. Deze impasse zorgt vaak voor slechte gevoelens zoals gefaald te hebben, schaamte om het niet te weten en vooral de angst om niet te voldoen. Deze gevoelens zorgen voor een strijd tussen verleden en toekomst, die het heden zodanig beheersen, dat het leven aan je voorbij lijkt te trekken zonder dat je daar enige invloed op hebt. Vol van schaamte bedekken we onze naaktheid, onwetend van onze waarheid, omdat dat het beste is wat we kunnen verzinnen. Zo gaat het: het is het beste wat we kunnen doen op een moment dat we ons machteloos voelen en gevangenzitten in een beschamende situatie waarover schijnbaar niet te onderhandelen valt.

Het Medicijnwiel biedt de oplossing en geeft inzicht in die donkere tijden van lijden. Deze natuurlijke beweging van oorzaak en gevolg geeft betekenis en zin in de vele situaties die uitzichtloos lijken. In deze opleiding kijken we naar jouw persoonlijk aandeel in die situaties, om het patroon te ontdekken dat ervoor zorgt dat uitzichtloosheid het wint van zingeving. We reizen naar binnen om te helen wat gebroken is, door de natuurlijke beweging van regeneratie der vier seizoenen te volgen en ons deze ‘levensloop’ eigen te maken. Niets zal meer onoverkomelijk zijn. Je gaat ervaren dat de Zon schijnt in elk levensfacet, ook al is dat niet waarneembaar. Je zal vertrouwen krijgen in je eigen vermogen om te veranderen van machteloos naar krachtig. Dit vertrouwen zal je voeren naar de veiligheid binnen in jezelf door elk beperking te herkennen en ze te overwinnen.

Toekomst
is niet wat je te wachten staat,
maar wat er nu gebeurd.

Het Medicijnwiel is een manier van leven, die de natuur volgt om je eigen natuur bewust te worden. In het sjamanisme leeft de sjamaan. Deze opleiding is erop gericht om de sjamaan in jou tot leven te brengen. Een sjamaan communiceert met de spirits uit de natuurlijke wereld, waartoe ook jij in staat bent. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is vertrouwen in jezelf en het geloof in een ‘hogere kracht’, die jou dagelijks schenkt wat je nodig hebt om tot inkeer te komen. Deze dagelijkse hulp beschrijft een cirkelbeweging van 365 dagen, die onder invloed staan van de vier seizoenen. We verdiepen ons in de vier seizoenen en de daarbij behorende (natuur)verschijnselen. Zij hebben allemaal een eigen spirit, die erop is gericht om het leven op Aarde inzichtelijk en begrijpelijk te maken.

In een wereld waar presteren en prestige belangrijk is, wordt rust en zelfzorg vaak ondergewaardeerd en zelfs veroordeeld. Zelfs als je daar verandering in wil brengen, kan de druk van buitenaf zo groot en dwingend zijn, dat veranderen bij voorbaat al weinig tot geen kans van slagen heeft. We worden op een dwaalspoor gehouden door uitdrukkingen als: ‘Ledigheid is des duivels oorkussen’ en ‘tijd is geld’. Veranderen is op zichzelf al zwaar en ingewikkeld, maar te meer door de buitenwereld die geen aandacht heeft voor jouw inspanningen.

Deze opleiding zal je bewust maken van jouw mogelijkheden, om afstand te nemen zonder de verbinding te verliezen met die wereld buiten je. Het betreft een verhelderende reis door de wereld binnen in je, waarin we contact gaan maken met je gidsen. We bewandelen de 4 seizoenen, om hun autonome en authentieke krachten te leren kennen en die vervolgens in onszelf te ontdekken en te ontwikkelen. Binnen de maatschappelijke geschreven- en ongeschreven regels ligt zoveel ruimte om jezelf te ontwikkelen, dat de strijd tegen elke maatschappelijke orde zal wegvloeien om plaats te maken voor innerlijke groei. Dan zal blijken, dat die buitenwereld een Bron van inspiratie is voor de bewustwording van je binnenwereld. Jouw kracht zal het Vuur blijken, dat elk duister verlicht, elk koud deel verwarmt, je in beweging houdt en geneest wat gewond is.

Elke opleidingsdag behandelen we een seizoen en wordt je ingewijd in de symboliek en diepere betekenis van de fenomenen die daarbij horen.

De laatste opleidingsdag verbinden we de seizoenen als een tastbaar houvast voor het dagelijks leven. Het Levenswiel zal je in beweging houden in elke blokkade en je voeren van een begin naar een nieuw begin, waarin de dood zijn weerzin verliest en een fase is die helderheid zal brengen.

je hebt geleerd om je aan te passen en om jouw deel te vervullen binnen het kader van de maatschappelijke waarden en normen. Maar wat zijn jouw waarden?

Wanneer je gewend bent om te geven wat je hebt, is de kans groot dat je steeds meer wil geven als dankbaarheid uitblijft. Het natuurlijke gevolg van dit mechanisme is dat je leeggegeven raakt.

Eenmaal leeggegeven heeft niets meer zin, krijgt angst de overhand en heeft hoop het afgelegd tegen hopeloosheid. Jij, als uniek wezen, bracht met je geboorte de Hemel op Aarde. Rein, kwetsbaar, vol vreugde en ontvankelijk, en deze energie zal terug je leven gaan vervullen.

Deze workshop brengt openingen in verwarrende situaties en maakt vastgeroeste overtuigingen los. We gaan ´spelen´ via onze verbeelding zodat de vreugde van het Hart terug je leven kan ‘beheersen’. Vreugde is belangrijk om de zware stormen te kunnen doorstaan. Een blij en verlangend Hart laat namelijk een storm uitrazen, omdat zij weet dat haar een hemelse regenboog als overwinning te wachten staat.

Elke opleidingsdag wordt aandacht geschonken aan de ziel, jouw potentie, jouw essentie. Via een trancereis bezoeken we dit paradijs, waar je vrij bent en ervaart wat en wie je bent.

Ook vragen we de dieren om zich te tonen en om zich als persoonlijke gids kenbaar te maken.

De vijf opleidingsdagen gaan door op:

zaterdag 8 februari,

zaterdag 7 maart,

zaterdag 4 april,

zaterdag 2 mei,

en op zaterdag 13 juni.


elke dag van 10 uur tot ongeveer 17 uur

bij de Tipi in Buggenhout (adres volgt na inschrijving).


Kostprijs van de opleiding is 475 euro.

Deze opleiding gaat door bij minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers