Wapiti

De kracht van Vriendschap

Inspiratiedagen
op zondagmiddag 23/9, 21/10, 18/11 en 16/12

Vrijheid verwerf je
door elk patoon te onderzoeken
die je in zijn macht houdt

Hoe meer je niets begrijpt,
des te meer je kunt voelen,
je leert doorleven,
jezelf gaat ontdekken
en des te wijzer je wordt.

Veranderen is ingewikkeld en vaak erg verwarrend. Inspiratie zorgt ervoor dat we andere en nieuwe inzichten krijgen om ons te vernieuwen. Elk doel, elke stap daar naartoe en elke keuze op die weg worden bepaald in onze gedachten, voor dat we ons gedrag daarop afstemmen. Hierdoor kan een intentie, voorgevoel of eerste ingeving verwateren door de gesprekken in het hoofd, die rekening willen houden met anderen en die liever willen vasthouden aan oude vertrouwde gewoontes. Maar als we veranderen van inzicht waardoor we zelf willen veranderen, hoe komt het dan toch dat we op weerstand stuiten? Waar komen de angsten vandaan om ook werkelijk te veranderen? Het vergt moed om aan een persoonlijk transformatieproces te beginnen, maar het vergt nog meer moed en doorzettingsvermogen om nieuw gedrag en een nieuwe visie in praktijk te brengen. De ‘Inspiratiedagen’ zijn een bijeenkomst van mensen die een gelijkgestemd doel nastreven en die gelijkwaardig het pad van bewustwording bewandelen. Elke maand komen we op een zondagmiddag gedurende 4 maanden samen om ervaringen uit te wisselen die inspirerend zijn voor onze persoonlijke vraagstukken. Elke aanwezige is vrij om een vraagstuk of een struikelblok bespreekbaar te stellen, waardoor we gaan zien wat we eerder niet zagen en bevestiging krijgen dat we op de goede weg zijn.

Dit zijn de onderwerpen die we gaan behandelen , in deze volgorde de komende 5 bijeenkomsten:


VERANDEREN, HOE DOE JE DAT?

Veranderen is misschien wel het moeilijkste in ons leven, omdat het een overgang is van oude, bekende gedragingen naar een nieuwe, onbekende manier van leven wat gepaard gaat met angsten. Maar hoe doe je dat, als de patronen waarin we vast zitten sterker zijn dan onze wil om te veranderen? Door stil te staan bij dit onderwerp opent zich een wereld binnen in jezelf met nieuwe mogelijkheden, waarin we bewust worden wat er ons ontgaat en wat ons beperkt in onze bewegingsvrijheid.


OMGAAN MET VERLIES

Afscheid nemen kennen we allemaal. Verlies is een persoonlijke aangelegenheid die voor ieder mens een andere beleving geeft. Hierdoor wordt er ook verschillende mee omgegaan. Verlies en afscheid gaan samen als het om een hartsaangelegenheid gaat, maar hoe draag ik dat verdriet, als het zo moeilijk bespreekbaar is? Door ons in dit onderwerp te verdiepen gaan we begrijpen hoe wij zelf omgaan met emoties en deze delen van onszelf verwerken in het dagelijkse leven.

LEVEN MET ANGST

Angst is een verzameling voor emoties en gedachten, die zo beklemmend werken, dat we als het ware worden ‘gedwongen’ om te vluchten of te strijden. Elke angst leidt een eigen leven, omdat dat fenomeen nooit eerder echt bespreekbaar was of op een nadere manier naar buiten mochten komen. Door samen in het fenomeen ‘Angst’ te stappen zal blijken, dat er in die duisternis van onwetendheid een weten ligt, die alleen voor jou is bestemd en die de weg zal openen om de angst angstvrij te maken.


EMOTIES HERKENNEN, ERMEE OMGAAN EN ZE LEREN UITEN

Emoties komen en gaan, onaangekondigd en doorgaans als we ze niet kunnen gebruiken. Door de toekomst te controleren, proberen we te voorkomen dat we verrast worden door emoties waar we geen raad mee weten. Deze bijeenkomst zal raad brengen door de openheid en de zin van het leven, waardoor emoties weer kunnen stromen als een leven gevend Vuur van bezieling, als vreugdevolle zingeving.
Gevoelens zijn als het water, een onophoudelijke stroom van komen en gaan, die ons leven overspoelen met informatie waar we vaak geen weg mee weten. Gevoelens onder woorden brengen is ingewikkeld, moeilijk en ogenschijnlijk onmogelijk. Creativiteit zal in het middelpunt van deze bijeenkomst staan, zodat intuïtie en intuïtief leven weer betekenis gaan krijgen en het Hart weer vrij kan stromen.

PRAKTISCH:


- Dit nieuwe traject van een half jaar bestaat uit 4 opeenvolgende bijeenkomsten, die eenmaal plaatsvinden per maand. Je kan je ook aanmelden voor losse bijeenkomsten.


- We komen samen op zondag middag 

23 september, 21 oktober, 18 november en 16 december

tussen 14.00 u en 17.00 u bij de Tipi in Buggenhout. 

Het adres volgt na inschrijving.


- Maximum aantal deelnemers is 10, om de persoonlijke begeleiding te waarborgen.


- Bijdrage: 120 euro voor 4 opeenvolgende bijeenkomsten. 

         Een lossen bijeenkomst  bedraagt 35 euro.