Wapiti

De kracht van Vriendschap


Je eigen Natuur-mandala


Jij bent jouw creatie.

Jouw creatie is jouw kracht.


Jij bent krachtig

en elke creatie ben jij,

die jouw kracht vertegenwoordigt. 


Op zondag 28 juni 2020 

In de mist van tijd
leeft je onwetendheid,
als een fonkelende ster,
zodat
wanneer het helder wordt,
schoonheid jouw verbazing wekt,
in de verwondering van dat moment.

De mens is visueel ingesteld en heeft bij voorkeur iets tastbaars in handen. Wat het oog ziet krijgt een betekenis die te begrijpen is. Wanneer het oog ziet wat handen voelen, ontstaat er een gekaderd proces, waarbij gevoelens moeten overeenkomen met de betekenis van het denken. Toch, vaak onbewust, komen er gevoelens boven die geen oorsprong hebben. Deze gevoelens zijn boodschappen uit de wereld van de Spirits.

Het blijft ingewikkeld om de energetische wereld van de Spirits als werkelijkheid te aanvaarden, zeker op momenten dat je wordt overvallen door emoties of als een innerlijke strijd al je aandacht opeist.

Het is de kunst, de bedoeling, om juist op die momenten van zogenaamde onachtzaamheid terug tot rust te komen. Deze rust vindt je wanneer je in die situaties accepteert dat het is zoals het is. Dat is overgave aan een kracht die groter is dan jouw kracht als mens. Dat is overgave aan het leven zelf. Om deze overgave tastbaar te maken en om je te helpen tot rust te komen, zijn er vele bronnen van hulp. Een ervan is een krachtvoorwerp die is opgebouwd uit natuurlijke elementen, waarin de 4 elementen, Lucht, Vuur, Water en Aarde zijn vertegenwoordigd. Tevens worden met die elementen ook de 4 windrichtingen vertegenwoordigd.

In het bosgebied rond de tipi gaan we op zoek naar natuurlijke voorwerpen die verlangen naar jouw aandacht en om zich in jouw krachtvoorwerp te mogen vervoegen. Er is een grote verscheidenheid aan veren en stenen aanwezig. Elk voorwerp krijgt een plaats in een cirkel van gevlochten wilgentakken, de Boom van liefde.

Tijdens deze workshop maken we tijd om aandacht te besteden aan de gevoelens, die als bij verrassing uit een ‘hoek’ komen (vanuit het onderbewustzijn) waar je ze niet verwacht. Deze boodschappen zijn zuiver en aan jou persoonlijk gericht en daarom zeer belangrijk. Door deze kant van jouw zelf (je goddelijke kant) aandacht te geven wordt de harde stem van het denken minder dominant en krijgt de stem van het Hart medezeggenschap.

Het doel van deze workshop is creatie. Creatie is een samenwerking tussen man en vrouw en bevordert hun evenwicht binnen jouw energie.

Elk natuurlijk voorwerp wordt via een ritueel met jou verbonden, waarna de creatie wordt gereinigd en afgestemd op jouw energie.

Jouw natuur-mandala gaat mee naar huis, omdat het een volwaardige verwant is geworden.

Deze energie van liefde zal je als een ware vriend bijstaan en helpen in het dagelijks leven. Om deze reden droegen de indianen Medicijnbuidels. Elk mens kent voorspoed en tegenslag. Tegenslag heeft vele gezichten en kan zeer zwaar wegen. Om ons te helpen en terzijde te staan geeft elk natuurwezen zijn en haar volledige zelf om liefde te brengen op die plaatsen en op die momenten dat zij het meeste nodig is.

Je leert pas
nadat je een situatie accepteert,
de ervaring kan rijpen
en tijd de kans geeft,
dat het verstand het Hart kan begrijpen.


Wanneer het Hart vrede heeft
met de onwetendheid van het hoofd,
wordt eenheid gecreëerd
en verstommen alle stemmen,
in de vreugde van het samenspel.
PRACTISCH:


Deze dag workshop gaat door op:

zondag 28 juni 2020

van 10 uur tot ongeveer 17 uur,

bij de Tipi in Buggenhout (adres volgt na inschrijving).


kostprijs is 95 euro