Wapiti

De kracht van VriendschapMannencirkels

op vrijdagavond 31/1, 28/2, 27/3 en 24/4 2020

Broederschap is een eenheid van mannen die leren van elkaars ervaringen, waardoor de kracht van vriendschap betekenis krijgt, die een veiligheid zal vormen om vriendschap te sluiten met jezelf en waardoor je het vertrouwen krijgt om jezelf in volledige vrijheid als man vorm te geven.


Als ik luister

wil ik horen,

om te verstaan.


Elk verhaal is een spiegel, 

die je uitnodigt

te kijken

en te zien wat wordt bedoeld.

Wapitihert zwierf door het woud, op zoek naar een partner. De paartijd was in volle gang. De jonge mannetjesherten, die anders met de andere mannetjesherten samen waren, hadden zich in het woud verspreid om wijfjes te vinden. Wapitihert liet zijn bronstroep door het woud schallen en maakte Bergleeuw er op deze manier op attent dat er voor hem een feestmaal in petto zou kunnen zijn.

Bergleeuw maakte omtrekkende bewegingen rondom Wapitihert. Hij kwam steeds dichter bij zijn prooi. Wapitihert voelde het dreigende gevaar op het moment dat het woud plotseling stil werd. Toen hij zijn achtervolger in de gaten kreeg, rende hij in de richting van het hoogland. Gelukkig lag Bergleeuw ver achter. Wapitihert rende met grote sprongen naar de boomgrens. Bergleeuw haalde hem een beetje in, maar Wapitihert bleef rennen, waarbij hij een enorm uithoudingsvermogen ten toon spreidde.

Ten slotte gaf Bergleeuw het op, hij had geen energie meer. Alles had hij verbruikt toen hij met krachtige sprongen Wapitihert probeerde te bereiken. Wapitihert hield een regelmatige gang aan die hem goed vooruit bracht in de richting van de Hemel en het hoogland. Wapitihert had als enige verdediging tegen Bergleeuw dit vermogen om de benodigde afstand af te leggen in een tempo, dat hem in staat stelde zijn uithoudingsvermogen en energie ten volle te benutten.

Een mannencirkel is erop gericht om van elkaar te leren, zodat onze persoonlijke Zon kan stralen. Deze mannencirkels willen een oud gebruik in ere herstellen, om zich weer te verenigen, door met elkaar te spreken over ervaringen en over verlangens. Door onze struikelblokken nader te bekijken, kunnen we als individu van elkaar leren en zijn we voor elkaar een Bron van inspiratie.

Mannen onder elkaar bieden een ongewone soort van veiligheid, die deuren kunnen openen naar nieuwe lagen van bewustzijn.

Mannen zijn verwant aan de spirit van de Zon en vrouwen aan die van de Maan. De Zon heeft specifieke kwaliteiten die alleen aan hem en aan de mannelijke aspecten van het leven zijn toebedeeld. Als we die kwaliteiten gaan onderzoeken komen we vanzelf uit bij die van ons als mens. Grootvader Zon kan ons veel leren over onze rol als man. Van oudsher wordt de man beschouwd als een krijger, die huis en haard verdedigd en zich bewapent om zijn taken te vervullen. Dit rollenpatroon zit verweven in onze genen, waardoor we ‘onwetend’ zijn van een andere manier van het man-zijn. Ergens diep van binnen voelen we die andere levensopvatting wel, maar lukt het ons doorgaans niet om daar zicht op te krijgen of om daar bij te geraken. Wat vaak een persoonlijk gevecht is, is de strijd tussen de krijger en de zachte kracht van ons wezen. Deze strijd mag stoppen zodat we onze wapenuitrusting kunnen afleggen, waardoor de ware Aard van ons als man kan gaan zegevieren.
De mannencirkel(s) is (zijn) erop gericht om van elkaar te leren zodat onze persoonlijke Zon kan stralen. Deze mannencirkel(s) wil een oud gebruik in ere herstellen, zoals bijvoorbeeld de indiaanse vrouwen tijdens hun maanstonde zich verenigden in hun Maantent. Door met elkaar te spreken over ervaringen, over verlangens en over struikelblokken kunnen we als individu van elkaar leren en zijn we voor elkaar een Bron van inspiratie. Mannen onder elkaar biedt een ongewone soort van veiligheid, die deuren kunnen openen naar nieuwe lagen van bewustzijn.

Vanaf 19.00 uur ben je welkom aan de Tipi, waar een Vuur zal branden. 

Deze ontmoeting zal in een ontspannen sfeer plaatsvinden, 

waarbij niets moet en aan elk idee of wens aandacht wordt gegeven.


Bij elke mannencirkel staat een thema centraal die voor iedereen herkenbaar is en uit het dagelijks leven is gegrepen. 

Hoe kan ik me als man beter ontwikkelen en inzicht krijgen in 'mannenzaken', 

als bij en tussen mannen. 


Ik kijk ernaar uit je te mogen begroeten 

op vrijdagavond 31 januari, 28 februari, 27 maart en 24 april 2020

bij de Tipi op het adres dat je krijgt bij aanmelding

De bijdage voor deze avond is 10 euro